Πώς να αφαιρέσεις τις πανάδες με φυσικό τρόπο



Έχεις πανάδες στο πρόσωπο και νιώθεις ότι χαλάνε την εμφάνιση σου; Μην ανησυχείς! Πολλοί ενήλικες, έχουν πανάδες. Κι αν αγχώνεσαι για το πως θα μπορούσες να ξεφορτωθείς τα σημάδια αυτά, έχουμε να σου προτείνουμε κάποιες λύσεις τις οποίες μπορείς να εφαρμόσεις ακόμη και στο σπίτι σου.


Πριν σου πούμε, όμως, τι μπορείς να κάνεις γι' αυτές, θα ήταν καλό να μάθεις πρώτα τι ακριβώς είναι οι πανάδες ώστε να μπορείς να τις αναγνωρίσεις σε περίπτωση που εμφανιστούν στο πρόσωπό σου. Οι πανάδες, λοιπόν, είναι κάποιες ατέλειες της επιδερμίδας, όπως ακριβώς και τα σημάδια ακμής και τα μαύρα στίγματα και προκαλούνται συνήθως εξαιτίας κάποιων πόρων που είναι φραγμένοι από τη λιπαρότητα του δέρματος αλλά και από το άγχος.

 


Πώς να απομακρύνεις τις πανάδες


 

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία: Ο καλύτερος τρόπος να ξεφορτωθείς τις πανάδες είναι να μην τις αφήσεις να δημιουργηθούν. Ξεκίνα να φροντίζεις τα σπυράκια και τα μπιμπίκια με το που τα βλέπεις να εμφανίζονται. Μη σπας τα σπυράκια και μην προσπαθείς να τα αφαιρέσεις με δύναμη.



Καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας: Αυτό που θα σου προτείναμε να κάνεις σε καθημερινή βάση είναι να φροντίζεις και να προστατεύεις το πρόσωπό σου όσο καλύτερα γίνεται. Φρόντισε να πλένεις το πρόσωπό σου κάθε μέρα με ένα ήπιο καθαριστικό, το οποίο μπορεί να επιλύσει και κάποια άλλα προβλήματα της επιδερμίδας σου, όπως τη λιπαρότητα, την ξηρότητα, τα μπιμπίκια και τα σπυράκια.



Απέφυγε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο: Οι ακτίνες του ήλιου ερεθίζουν την ακμή και μπορούν να δημιουργήσουν πανάδες. Για να περιορίσεις τις επιπτώσεις από τον ήλιο να φοράς πάντα ένα καλό αντηλιακό με ελάχιστο δείκτη προστασίας 15.



Λοσιόν καλαμίνα:
 Τρίψε ελαφρά τη λοσιόν καλαμίνα στο πρόσωπό σου ή στα σημεία που έχεις πανάδες. Η λοσιόν αυτή βοηθάει να απορροφηθεί η υπερβολική λιπαρότητα με αποτέλεσμα να αφαιρεί τις πανάδες. Μπορείς να εφαρμόσεις τη λοσιόν καλαμίνα όσο συχνά χρειάζεται.



Επίθεμα με πάγο: Πάρε ένα κομμάτι πάγου και κάλυψέ το με ένα καθαρό πανί. Βάλε το πανί με τον πάγο επάνω στις πανάδες για 5 περίπου λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα δροσίσεις τα σημάδια και θα μειώσεις τη φλεγμονή. Αν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο μόλις εμφανιστούν οι πανάδες, θα μπορέσεις να απομακρύνεις την ερυθρότητα και το πρήξιμο.



Μέλι, χυμός λεμονιού και κουρκουμάς: 
Μια εύκολη συνταγή, με την οποία θα μπορέσεις να απομακρύνεις τα σημάδια, είναι να κάνεις μια κρέμα προσθέτοντας λίγο μέλι, χυμό λεμονιού και λίγη σκόνη από κουρκουμά. Εφάρμοσε την κρέμα απαλά κάθε μέρα και σύντομα θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.



Κρέμα από σανταλόξυλο: Ανακάτεψε την κρέμα από σανταλόξυλο με λίγο ροδόνερο και γλυκερίνη. Εφάρμοσε το μείγμα επάνω στα σημάδια και θα κατορθώσεις να διατηρήσεις το πρόσωπό σου καθαρό από σπυράκια αλλά και από οποιοδήποτε άλλο ψεγάδι.



Πατάτα: Τρίψε την πατάτα επάνω στις πανάδες για να μειώσεις τα σημάδια του αποχρωματισμού. Μια εναλλακτική λύση είναι να βάλεις χυμό πατάτας επάνω στις πανάδες για να φωτίσεις τα σημεία όπου υπάρχει αποχρωματισμός.



Παπάγια και γάλα: Πολτοποίησε ωμή παπάγια και έπειτα πρόσθεσε λίγο άβραστο γάλα. Με το μείγμα αυτό κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου για να μειώσεις τον αποχρωματισμό καθώς και διάφορα άλλα ψεγάδια.



Αλόη βέρα:
 Το gel της αλόη βέρα είναι ένα γιατρικό για να ξεφορτωθείς οποιοδήποτε ψεγάδι έχεις στο πρόσωπο αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματός σου. Μπορείς να προσθέσεις 3-4 κάψουλες βιταμίνης E μέσα στο gel για να κάνεις το προϊόν ακόμη πιο αποτελεσματικό.



Χυμός τομάτας: 
Βάλε χυμό τομάτας στα σημάδια που έχουν αποχρωματιστεί. Η συνταγή αυτή είναι μια φυσική θεραπεία που θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τα σημάδια της επιδερμίδας όπου κι αν βρίσκονται αυτά.



Αμυγδαλέλαιο: 
Το αμυγδαλέλαιο είναι ακόμη μια φυσική θεραπεία για να αφαιρέσεις τις ατέλειες της επιδερμίδας σου.



Φλούδες από πορτοκάλι: 
Κόψε τις φλούδες του πορτοκαλιού σε μικρά κομμάτια και βάλε τες μέσα σε νερό. Εφάρμοσε το προϊόν στο πρόσωπό σου για να απομακρύνεις τις ατέλειες της επιδερμίδας-μπορείς να αφαιρέσεις ακόμη και τα σημάδια της ακμής ή την ίδια την ακμή με αυτή τη συνταγή.



Καρότα: 
Βάλε την κρέμα από τα πολτοποιημένα καρότα ή το χυμό καρότου επάνω στα σημάδια για να τα αφαιρέσεις.



Αν θέλεις κι εσύ να αποκτήσεις μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα, ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές. Αν. ωστόσο, τα σημάδια και οι πανάδες επιμένουν ακόμη και μετά τη χρήση αυτών των φυσικών θεραπειών, τότε θα σε συμβουλεύαμε να επισκεφτείς το δερματολόγο σου για να πάρεις και τη γνώμη ενός ειδικού και να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το πρόβλημά σου.


Πηγή: www.ediva.gr